Novosti

Pripremite se za zalijevanje (vrtni program)

Nadolazeći ljetnji dani donese sa sobom rad i boravak u vrtu. Zalijevali Vi cvijeće i travu u svojim vrtovima ili se bavili ozbiljnom poljoprivredom, svakako da će Vam biti potrebno crijevo za vodu uz prateće dodatke Vaše je da svoju ljubav prema prirodi iskažete u svojim vrtovima, a naše da za Vas kreiramo kvalitetnu opremu i olakšamo Vam boravak u Vašim vrtima.. U našoj ponudi potražite crijeva koja odgovaraju Vašim zahtjevima.

CRIJEVO ZA VODU

Za početak, iz naše ponude izdvajamo crijeva za vodu, tokom čijeg razvoja smo posebnu pažnju posvetili na aspekat dodataka za crijeva, a ujedno uložili i napore da naši proizvodi budu visoke kvalitete.

Naša ponuda se sastoji od četiri vrste crijeva koja se mogu uspješno koristiti u različitim situacijama:

 1. Crijevo za vodu AETERNUM 100M
 2. Crijevo za vodu AGRIFORT FITT 25M
 3. Crijevo za vodu SUN FIT 25M
 4. Crijevo za vodu YOYO FIT 15M

 

 1. Crijevo za vodu AETERNUM 100M

Crijevo za vodu AETERNUM je 100 postotno silikonsko, netoksično, fleksibilno crijevo od 100 metara dužine. Specifičnost ovog crijeva jeste označena metraža kako bi radnici u objektu mogli izrezati potebnu dužinu kupcu bez odmotavanja. U ponudi imamo silikonsko crijevo od 1/2“ aeternum i silikonsko crijevo 3/4“ aeternum.

Neke detaljnije kakarakteristike AETERNUM crijeva za vodu su:

 • Vijek trajanja crijeva je 10 godina, pod uslovom da se ne drži pod stalnim pritiskom
 • Ima zaštitu od UV zračenja i može se koristiti u rasponu temperatura od čak -20 do +60 C
 • Voda se pušta pod pritiskom od 8 bara, vanjski promjer crijeva je 19mm, dok unutrašnji promjer od 13mm omogućava jak i stabilan protok vode
 • Važno je naglasiti da ovo crijevo nije armirano i stoga je izuzetno lahko rukovati njim prilikom zalijevanja.
 • Za dugotrajnost crijeva je bitno da se ne ostavlja na suncu pod pritiskom, jer se može napuhati i pući, a voda će nastaviti teći i može napraviti veliku štetu.
 • PRAVILNO KORIŠTENJE podrazumijeva zavrtanje ventila na početku crijeva, nakon čega se ispusti dio vode koje je ostalo u crijevu.

 

 1. Crijevo za vodu AGRIFORT FITT 25M

Riječ je o debljem armiranom crijevu, pogodnom za intezivno korištenje u poljoprivredi, a očekivani vijek trajanja je 15 godina. Ovo je petoslojno crijevo sa teflonskom oblogom, što mu omogućava korištenje u poljoprivredi. Strukturu čine vanjski sloj tamno zelene boje, ojačan crni sloj sa pletenim tekstilom, crni i bijeli unutarnji sloj teflona protiv algi, za razliku od crijeva koja imaju crnu unutrašnjost od reciklirane gume koja je uglavnom toksična i čini crijeva neupotrebljivim za pitku vodu, pranje hrane, niti zalijevanje povrća i voća ( po plodu ). Njihova osnovna namjena im je zalijevanje cvijeća i trave.

Agrifort crijevo ima unutrašnju teflonsku oblogu, te mu je osnovna namjena zalijevanje povrća i pretakanje pitke vode, u čemu se ogleda njegova prednost u odnosu na iznad navedena crijeva sa unutrašnjosti od reciklirane gume.

 

 1. Crijevo za vodu SUN FIT 25M

Ova tip crijeva je dužine 25 metara, troslojno je sa armaturom i njegova osnovna namjena je HOBBY zalijevanje vrta. Glavna prednost SUN crijeva za vodu jeste ekonomičnost.

 

 1. Crijevo za vodu YOYO FIT 15M

Karkteristika po kojoj je YOYO FIT crijevo dobilo naziv jeste rastezljiva cijev dužine 7,5 metara, koja se pod pritiskom rasteže na 15 metara, a nakon upotrebe se vraća u prvobitni položaj.

Otporno na UV, ne sadrži PVC i hemikalije, te dolazi u kutiji uz priključak za česmu i multifunkcionalni pištolj za vodu.

Raspon temperatura u kojem se može koristiti je -10 do +50 C.

 

SPOJNICE, NASTAVCI I REDUKCIJE

Pored dobrih i kvalitetnih crijeva za vodu u našem asortimanu imamo i mnoštvo pratećih artikala kao što su spojnice za vodu, nastavci za crijevo, redukcije, prskalice te pištolji za vodu. Izrađeni su od visokokvalitetne ABS plastike što ih čini otpornim na padove i udare, a spojnice, brzi nastavci i redukcije prikladni su za spajanje na crijevo promjera 13mm i na crijevo 19mm.

Naša 3 najprodavanija artikla su upravo:

 • brzi nastavak za crijevo,
 • spojnica za crijevo i
 • redukcija za crijevo

Ovi artikli dolaze u blister pakiranjima po komad i u promo kutijama (cca 50kom). Redukcija za crijevo omogućava spajanje crijeva za česmom, spojnice za crijevo spajaju dva crijeva, ukoliko korisnik planira da produži postojeće crijevo za vodu, a ukoliko crijevo pukne presiječe se na mjestu pucanja i nastavi spojnicom za crijevo. Na slici je prikazana PROTECH spojnica za crijevo koja spaja naše silokonsko crijevo AETERNUM.

 

PRSKALICE ZA VODU

Prskalice za vodu su izrađene su od ABS plastike što ih čini otpornim na udarce. Jednostavno montiranje, a u ponudi imamo rotacionu i ubodnu prskalicu.

Namjenjene su za površinski kontrolisano navodnjavanje uz jak pritisak. Protok kod ubodne pri statičnom pritisku je 900L/H, a pri dinamičnom pritisku je  1300L/H i nudi nam 6 različitih načina raspršivanja vode.

 

PIŠTOLJI ZA VODU

Svi pištolji za vodu su napravljeni od ABS plastike, a u ponudi imamo i nove aluminijske pištolje. 5 vrsta pištolja za vodu sa različitim funkcijama koje možete pronaći u našoj punudi su:

Pištolj za vodu 6 funkcija i pištolj za vodu 7 funkcija ALU imaju ergonomsku dršku, tako da lijepo leže u ruci. Zahvaljući obradi aluminija mnogo su čvršći od prethodnih pištolja, a samim tim i dugotrajniji. Na vrhu se reguliše kojom od 7 funkcija se zalijeva i imaju potenciometar kojim se reguliše pritisak.